Voorbij de Corona angst

VOORBIJ DE CORONA ANGST

ZELF SLAAT DE HANDEN IN ELKAAR SAMEN MET 2 ANDERE ONDERNEMERS OM EEN INTERACTIEF PANELGESPREK AAN TE GAAN MET JULLIE.

COVID zette het bedrijfsleven op scherp en zeker ook op menselijk vlak. Er heerst in heel wat organisaties een cultuur van angst en het brengt heel wat onzekerheden met zich mee.

De cultuur van angst is een gigantische rem op het engagement en aanpassingsvermogen van werknemers en bijgevolg ook op de ganse organisatie. Daarom is het vandaag van belang om te onderzoeken hoe je met zo’n cultuur van angst omgaat, of beter: hoe je haar tegenpool creëert. Hoe je binnen jouw organisatie zorgt voor een cultuur waarin: emoties een gezonde plek kennen, werknemers zich in goede en kwade dagen ten volle engageren, het aanpassingsvermogen van mensen en een ‘Yes We Can’-mentaliteit zich kan ontwikkelen.

Met andere woorden, hoe zorg je voor een Culture of Connection binnen jouw organisatie.

ALS BEDRIJFSLEIDER OF HR-VERANTWOORDELIJKE HEB JE DE KEUZE: OF JE ZWIJGT DEZE ANGST DOOD, OF JE MAAKT ZE BESPREEKBAAR EN CREËERT ZO EEN GIGANTISCH VOORDEEL.

ZELF slaat de handen in elkaar samen met 2 andere ondernemers, nl. Nikolaas Bellens van Kazi & Jochen Bessemans van Shots of Ginger, om een interactief panelgesprek aan te gaan met jullie.

Via getuigenissen van ondernemers willen we een positieve, praktische en down-to-earth manier (bedrijfs)leiders en HR-verantwoordelijken handvaten vanuit de praktijk aanreiken. Handvaten waarmee jij voorbij die cultuur van angst raakt en kan bouwen aan een Culture of Connection.

We kunnen alvast rekenen op de getuigenissen en tips & tricks van Ank De Wilde (CEO bij engineeringsbedrijf Absolem) en Herman Verwimp (HR directeur bij bouwbedrijf Mathieu Gijbels).

Schrijf je in en neem deel ons panelgesprek op 9 juni van 13u tot 14u via deze link:

Panelgesprek - Voorbij de Corona angst

Stay safe!

Jürgen Van den Berghe

Deel dit artikel

Vrijblijvend kennismaken?

Contacteer ons
Contacteer ons